Avustralya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Avustralya Vatandaşlığı

AVUSTRALYA OTURMA İZNİ

Avustralya daimi vatandaşı (daimi vatandaşlığı), kalıcı vizenin sahibi olan vatandaşa verilen addır. Daimi ikamet sahibi Avustralya'da kısıtlama olmaksızın yaşayabilir, çalışabilir ve eğitim görebilir.
Daimi bir mukim, vatandaşın haklarının çoğuna sahiptir, ancak farklılıklar vardır. Bir vatandaşın Avustralya'ya otomatik olarak giriş hakkı var, ancak daimi ikamet eden kişi uluslararası yollarla seyahat etmeyi seçiyorsa ve kalıcı ikamet ederek olarak Avustralya'ya dönmek istiyorsa, geçerli bir seyahat yetkisine sahip kalıcı bir vizeye sahip olmasını sağlamalıdır. Bir vatandaş Avustralya Hükümeti seçimlerinde oy kullanabilir. Ancak, kalıcı sakinler, 1984 öncesinde daimi ikamet ettirenler, kayıt yaptırdıklarında oy kullanmaya uygun olmayabilirler.
Hem Avustralya vatandaşlarına hem de diğer uyruklu vatandaşlara yönelik olan Avustralya hükümeti hizmetleri ve yardımları için uygunluk, hizmet veya menfaat için politika sorumluluğu taşıyan devlet kurumlarının sorumluluğundadır.
Sosyal güvenlik yardımları ve bunlara ilişkin hizmetler için uygunluk normal olarak, Sosyal Güvenlik Yasası 1991 ve 1999 Sosyal Güvenlik (Uluslararası Anlaşmalar) Yasası ve Avustralya ile diğer ülkeler arasındaki ilişkili uluslararası sosyal güvenlik anlaşmaları gibi mevzuatın sağlanmasında tanımlanmıştır. Yardım ve hizmete uygunluk hakkında tavsiyeler, İnsan Hakları Departmanı (Centrelink) 'ndan alınmalıdır.
⦁Avustralya vatandaşlığı için uygunluk, 2007 Avustralya Vatandaşlık Kanunu'na tabidir. Uygunluk, bu kanunda tanımlanan "daimi ikamet" için geçerlidir.
⦁Bir kişiye kalıcı vizeye sponsor olma uygunluğu, 1994 Göç Yönetmeliği'ne tabidir. Uygunluk, Avustralya vatandaşları, Avustralya sakinleri ve uygun Yeni Zelanda vatandaşları tarafından yapılabilir.
⦁Federal seçimler ya da referandumlarda oy kullanmak için kayıt yaptırmaya uygunluk Avustralya vatandaşlarıyla sınırlıdır. 25 Ocak 1984'te kayıt olan kalıcı ikamet edenler, oy kullanmaya devam edebilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Avustralya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Avustralya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Avustralya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kalıcı vizeye ne zaman başvurabilirsiniz?
Aşağıdaki şartları yerine getirirseniz vize başvurusunda bulunabilirsiniz:
⦁Belirtilen Bölgesel Bölge (SRA) 'de iki yıl yaşamış ve serbest meslek sahibi olmak da dahil olmak üzere bu bölgelerde bir yıl çalışmış olmak.
⦁Bölgesel Sponsorlu Göç Programı kapsamında sponsorluk sağlamış olmak.
Hangi kalıcı vizeler için başvurabilirsiniz?
Avustralya'da kalıcı vize başvurusunda bulunabilirsiniz ; bununla birlikte, Kalıcı Bölgesel (İkamet) vizesi (alt sınıf 887), kalıcı ikamet için başvurmak isteyen geçici vasıflı vize sahibi kişiler için özel olarak tasarlanmıştır. Ancak aşağıdaki şartları yerine getirmiş olmak kaydıyla başvurabilinen bir türdür.
⦁489, 495, 495, 487 nolu bir alt sınıfı veya 489, 495 veya 487 nolu alt sınıf için vizeye başvurduktan sonra A veya B köprü vizesine sahip olmak
⦁Avustralya'nın belli bir bölgesinde en az iki yıl yaşamış olmak
⦁belirli bir bölgede en az bir yıl tam gün çalışmış olmak
Kalma süresi
⦁kalıcı olarak
Maliyet
⦁375 AUD'dan başlayan fiyatlarla
Vize Çeşitleri (Seçenekler ve Gerekli Belgeler)
Kalıcı Partner Vizesi
İki tür partner vizesi vardır : Alt Sınıf 820 ve Alt Sınıf 801. Alt Sınıf 820 vizesi, Avustralya'da yaşamanıza izin veren geçici partner vizesidir. Alt Sınıf 820 vizesi, kalıcı Çalışma Partneri Vizesi'ne yönelik ilk aşamadır (Alt Sınıf 801). Her iki vizeye de aynı anda başvuruda bulunup, yalnızca bir başvuru ücreti ödeyebilirsiniz.. Başvurular yaklaşık iki yıl arayla iki aşamalı olarak işlenir.
Uygun olabilmeniz için şu kişilerle fiilen bir ilişki içinde veya evli durumda olmanız gerekir:
⦁Avustralya vatandaşı
⦁Avustralya'da daimi ikamet eden hür kişi
⦁Uygun bir Yeni Zelanda vatandaşı
Kalıcı Partner Vizesi (Alt Sınıf 801), Avustralya'da kalıcı ikametgahın tüm avantajlarını içerir:
⦁Avustralya'da sınırsız çalışıp yaşayabilirsiniz
⦁Avustralya'da eğitim fırsatı
⦁Avustralya'nın devlet tarafından işletilen sağlık programı Medicare'e kaydolma
⦁Avustralya vatandaşlığına başvurma fırsatı
⦁Daimi ikamet için sponsor akrabalara sahip olma
⦁İstediğiniz kadar Avustralya'ya ve dışına seyahat edebilme
İşveren Adayı Vizesi
Bu kalıcı ikamet vizesi ile Avustralya'da çalışıp yaşayabilirsiniz. Bazı yabancı uyruklu vasıflı işçiler, Alt Sınıf 186 vizesi almaya hak kazanabilirler. Bu vize başvuru sahibinin bir beceri testi tamamlamasını ve onaylanmış bir Avustralya işvereni tarafından aday gösterilmesini gerektirir.
İşveren Adayı Vizesinin (Alt Sınıf 186) faydaları nelerdir?
İşveren Adaylığı Vizesi siz ve aileniz için Avustralya daimi ikametgahının tüm avantajlarını sunar.
Bölgesel Sponsorlu Göç Programı Vizesi (Alt Sınıf 187)
Bu kalıcı ikamet vizesi ile Avustralya'da çalışıp yaşayabilirsiniz. Bazı yabancı uyruklu vasıflı işçiler, Alt Sınıf 187 vizesi almaya hak kazanabilirler. Bu vize başvuru sahibinin bir beceri testi tamamlamasını ve bölgesel Avustralya'daki bir iş için onaylanmış bir Avustralya işvereni tarafından aday gösterilmesini gerektirir. Bölgesel Avustralya'ya Gold Coast, Brisbane, Newcastle, Sydney, Wollongong veya Melbourne dahil değildir.
Bölgesel Sponsorlu Göç Programı Vizesine (Alt Sınıf 187) uygun olmak için şartlar nelerdir?
Alt sınıf 187 vizesinin tüm başvuru sahipleri için üç genel şartı vardır ve hangi şartlar altında başvurduğunuzun büyük önemi vardır. Genel şartlar şunlardır:
⦁Bölgesel Avustralya'da bir iş için onaylı bir Avustralya işvereni tarafından aday gösterilmek
⦁Muaf tutulmadıkça, 50 yaşından küçük olmak
⦁Muaf tutulmadıkça yetenek, nitelik ve İngilizce dil gereksinimlerini karşılamış olmak
İş İnovasyonu ve Yatırım (Geçici) Vizesi
İş İnovasyonu ve Yatırım (Geçici) Vizesi vesilesiyle Avustralya'da çalışıp ve yaşayabilirsiniz (Alt Sınıf 188). Bu vize, Avustralya'daki yeni veya mevcut bir işletmenin sahibi olmanıza, idaresinde bulunmanıza veya Avustralya'ya yatırım yapmanıza olanak tanır. Başvurmak için uygun bir eyalet, bölge hükümeti veya Avustralya ajansı tarafından aday gösterilmelisiniz.
İş İnovasyon ve Yatırım (Geçici) Vizesi'nin (Alt Sınıf 188) avantajları şunları içerir:
⦁Yeni bir işletme kurma, mevcut bir işi geliştirme veya Avustralya'ya yatırım yapma hakkı
⦁Avustralya'ya sınırsız seyahat
⦁Aile üyelerini sizinle birlikte Avustralya'ya getirebilme
⦁Avustralya vatandaşlığına başvurma fırsatı
⦁Daimi ikamete başvurma fırsatı
Nitelikli Bağımsız İşçi Vizesi
Avustralya'nın Nitelikli Meslekler Listesi'nde meslek sahibi bazı yabancı uyruklu vasıflı işçiler, Alt Sınıf 189 vizesi almaya hak kazanabilirler. Bu vize, başvuranın bir beceri testi tamamlamasını ve bir işveren veya aile üyesi tarafından sponsor edilmesini veya bir eyalet veya bölge hükümeti tarafından aday gösterilmesini gerektirir.
Başvurmak için aşağıdaki şartları yerine getirmeniz gerekir:
⦁50 yaş altı olmak
⦁Temel İngilizce becerilerine sahiplik
⦁Sağlık gereksinimlerini karşılıyor olmak
⦁Karakter gereksinimlerini karşılıyor olmak
⦁Avustralya hükümetine ödenmemiş borcunuzun olmaması
⦁Avustralya Değerler Bildirgesi'ni imzalamış olmak
Nitelikli Aday İşçi Vizesi
Avustralya'nın Nitelikli Meslekler Listesi'nde meslek sahibi bazı yabancı uyruklu vasıflı işçiler, Alt Sınıf 190 bir vizeye tabidir. Bu vize, başvuranın bir beceri testi tamamlamasını ve bir eyalet veya bölge hükümeti tarafından aday gösterilmesini gerektirir.
Neden ''Resident Return'' vizesine başvurmalıyım?
Sadece Avustralya vatandaşlarının Avustralya'ya otomatik giriş hakkı vardır. Yurtdışında seyahat eden bir vatandaş değilseniz ve Avustralya'ya dönmek isterseniz, ülkeye tekrar girmek için bir vize almanız gerekmektedir. Normal olarak, daimi ikamet eden vatandaşlar kalıcı ikamet vizelerini yurtdışına seyahat etmek ve vizenin alındığı tarihten itibaren beş yıla kadar Avustralya'ya dönmek için kullanabilirler. Beş yıldan sonra, daimi ikamet edenler, ülkeye tekrar girmek için beş yıllık ''Resident Return''vizesini edinmelidir.
Bu vizeye başvurmak için, Avustralya'da yaşadığınız son 5 yılın içinde 2 yıl geçirmiş ve aşağıdakileri yapmış olmalısınız :
⦁Avustralya'da daimi ikamet etmişlik
⦁Kalıcı vizesi iptal edilmiş eski bir Avustralya daimi ikametgahına sahiplik
⦁vatandaşlığını kaybeden veya feragat eden eski bir Avustralya vatandaşı olmak. Örneğin, çifte vatandaşlığa izin vermeyen başka bir ülkenin vatandaşı oldunuğunuz durum söz konusu ise.
****Çocuklar da dahil olmak üzere tüm başvuranlar, kimliğini kanıtlamalıdırlar. Kimliğinizi ispatlamak için tamamı gösterilen belgeleri sağlamanız gerekir:
⦁fotoğrafınız ve imzanız
⦁Geçerli konut adresiniz
⦁doğum tarihiniz, doğum adınız ve isim değişiklikleriniz
⦁ kimliğinizin kanıtı (nufüs kayıt örneği)

Buna ek olarak, başvuranın göstermek zorunda olduğu şartlar ve gerekli diğer belgeler :
Avustralya'da en az 10 yıl yasal veya kesintisiz ikamet veya sınırsız ikamet izni ile en az beş yıl. İstisnai hallerde (ve AB vatandaşları için) sadece altı yıl ikamet gereklidir. Bazı durumlarda, 15 veya 30 yıllık bir kalış süresi gereklidir.
Dürüstlük, adli kınama yapılmadığı, ceza davası bulunmadığı (Avustralya'da veya yurtdışında) ve ciddi bir idari suç bulunmaması.
Birinin kendi sabit ve kazançlı kanıtı, idari yargı iddiası veya vatandaşlık verme kararından önceki üç yıl için sigorta yardımları tarafından ispatlandığı üzere, kendi kendine yeterli olma durumu
Avustralya Cumhuriyeti'ne karşı olumlu tutum ve başvuranın, Avusturya halkının barış, emir ve güvenliği açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını göstermesi
Geçerli ikamet süresinin bitiminde oturma iznini sona erdirecek mevcut ikamet yasağı (Avustralya'da veya başka herhangi bir AB ülkesinde) veya bekleyen sürecin olmaması.
Son 12 ay içinde hiçbir tahliye emrine sahip olmamak
Herhangi bir aşırılık yanlısı veya terörist grupla yakın ilişki sahibi olmamak
Önceki vatandaşlığın istem dışı kaybının olmaması
Son olarak, başvuranın Avustralya vatandaşlığını kazanması, Avustralya'nın uluslararası ilişkilerini önemli ölçüde etkilememeli veya çıkarlarına zarar vermemelidir.


Avustralya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Neden bir Avustralya vatandaşı olmamalıyım ?
Mevcut Vatandaşlığınızı kaybedebilirsiniz. Bazı ülkelerde Çift veya Çoklu Vatandaşlık Belgesi'ne izin verilmemektedir; bu nedenle Avustralya Vatandaşı olmak istiyorsanız mevcut Vatandaşlığını bırakmanız gerekebilir.
Neden bir Avustralya vatandaşı olmalıyım ?
⦁Sorunsuz seyahat ve yeniden giriş
⦁Mükemmel yurtdışı konsolosluk desteği
⦁Federal hükümet ve savunma işleri
⦁Avustralya Başbakanı bile olabilirsiniz.
⦁169 ülkeye vizesiz seyahat
⦁Eğitim için mali yardım
⦁Sınır dışı edilmeye karşı korunma


Avustralya'da yaşam şartları nelerdir ?

Avustralya'da yaşam standardı, dünyanın geri kalanından daha yüksektir. Avustralya vatandaşları arasında yaşam standartlarıyla ilgili olarak hala bir farklılık var. Avustralya aynı zamanda, Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından yıllarca marjinalleştirilen bir takım Aborijinlerin ev sahasındadır. Bu marjinalleşme, Avrupalıların ve yerli kabilelerin yaşam standartları arasında büyük fark yaratmıştır. Avustralya şehir sakinleri ve kırsal sakinlerin yaşam standartlarında da önemli bir farklılık vardır.
Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 1,652,29 A $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 1.270.57 A $
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 2,642.69 A $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1.906.43 A $
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare başına Fiyat 6,859.45 A $
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 4,884.87 A $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 4,036.00 A $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz 4.47
Kişi Başına Düşen GSYİH
66,984 AUD
Nerede Yaşamalı ?
4,6 milyondan fazla bir nüfusa sahip olan Sidney, Avustralya'nın en büyük kentidir. Merkezi ticaret bölgesi (CBD) limana yakın kompakt bir alanda bulunur, ancak banliyöleri kuzey, güney ve batıya kadar yayılmıştır. İç kentte yaşamak için bir yer bulmak pahalı, özellikle de ilk başlayacağınız zamanlarda. Ancak, daha şehirdışı bir yere bakarsanız, çok daha uygun fiyatlı seçenekler bulunmaktadır.
Şık, kalabalık bir 21. yy - yaşam tarzı ilginizi çekiyorsa, batı banliyöleri cazip olabilir. Daha aile dostu bir ortam için Kuzeybatıdaki Hills Bölgesi'ne veya Kuzey Plajları'na bakabilirsiniz. Diğer gurbetçilerin kültürel merkezine yerleşmek isterseniz, Western Sydney önemli bir göçmen nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin, birçok Hint gurbetçisi Parramatta bölgesinde yaşarken, Britanya ve Yeni Zelanda'lı göçmenler şehrin güney batı kısmında Macarthur ve Mavi Dağlar bölgelerinde yaşar.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın